D'INTERÈS ESPECÍFIC

“El periodisme es un lloc de lluita política...

Inevitablement"

Judith Butler

ATENCIÓN! Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso.

Campanya "siemprevivas.org"

T’arriba un missatge al mòbil, es tracta d’una informació sobre una plataforma online que proporciona suport a dones que estant patint directament o indirectament situacions de violències masclistes. El llegeixes i el passes als teus contactes, ràpidament reps respostes d’agraïment i el compromís de que el compartiran immediatament. Una dona a la que has enviat el missatge clica a l’enllaç i obre la pestanya SUPORT EN LÍNIA, i aquí comença tot.

 

El missatge entra a la bústia de correu, l’obrim, el llegim atentament i s’inicia el compte enrere, l ’equip de SIEMPREVIVAS es posa a treballar, abans de tres dies hem de donar resposta.

 

La tecnologia ens apropa, com l’aigua es cola per totes les esquerdes i ens fa sentir segures enfront la pantalla per explicar que ens està passant, buscant respostes, solucions que millorin els devastadors efectes de les violències masclistes.

 

Quan vàrem emprendre aquest projecte érem conscients de les dificultats que podia suposar per moltes dones el fet de confiar en persones que no coneixien, obrir-se, expressar el seu patiment i desesperació. Malgrat tot, a dia d’avui són moltes dones les que les hi fan arribar les seves consultes, la majoria per situacions en primera persona, però també d’altres que les fan per dones del seu entorn (filles, amigues...).

 

L'equip espera que les respostes que fan arribar a totes elles hagin servit per millorar en algun grau les seves situacions i per generar espais de confiança. Això les encoratja a seguir endavant amb el projecte i també per la immensa gratitud que els hi han mostrat cadascuna d’elles, a les que sempre han deixat la porta oberta i la seva sororitat.

Copyleft - siempre citando las autorías

Amb la col·laboració de: La independent, Agència de notícies amb visió de gènere - Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores, XIDPIC.CAT - Col·legi de Periodistes de Catalunya